Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sega haalt meer games uit de oude doos

sega-craxy-taxi
De Game Awards-trailer is pas het begin.

Je had het misschien al gezien tijdens The Game Awards eerder deze week: SEGA heeft aangekondigd dat ze een aantal oude franchises nieuw leven in gaan blazen. De trailer die tijdens het evenement werd getoond, was misschien wel een van de hoogtepunten van de avond. Wat we zeker weten, is dat de volgende vijf titels de SEGA-behandeling gaan krijgen: Streets of Rage, Shinobi, Crazy Taxi, Golden Axe en Jet Set Radio.

Aan het eind van de trailer zien we echter één heel kort maar belangrijk woordje: more. Het ziet er dus naar uit dat het niet bij deze vijf namen zal blijven. Goed nieuws, want SEGA heeft genoeg legacy games die we graag terug zouden zien. De co-chief operating officer en Sega of America CEO had het volgende te zeggen over dit nieuws:

Shuji Utsumi: “We are digging into our legacy and reimagining several franchises to bring these games to more audiences around the globe. Today’s announcement is just the start of our initiative. First and foremost, our ambition will be to create great games with memorable characters and worlds. We hope fans of all ages will look towards our future with anticipation as we release these projects in the coming years.

Het lijkt er dus op dat er de komende jaren uiteenlopende Sega-games uitgebracht zullen gaan worden, allemaal in een modern jasje. Afgezien van de trailer is er echter nog niets bekend. Sega heeft aangegeven dat ze in de toekomst meer informatie zullen uitbrengen, maar geven nog geen concreet timeframe hiervoor. Het is dus nog even afwachten wanneer we officiële game titels te weten gaan komen, evenals voor welke platforms de nieuwe titels speelbaar zullen zijn. Hier bij Daily Nintendo duimen we natuurlijk vurig voor Switch-releases!

Nog even een refresher nodig? Bekijk hieronder nog eens de Game Awards-aankondiging:

Naar welke Sega-revival kijk jij het meest uit? Welke game verdient volgens jou nog meer een nieuwe release? Laat het ons weten in de comments!