Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bill & Ted’s Excellent Retro Collection verdwijnt uit eShop

Bill-and-Teds-Excellent-Retro-Collection
Hij is slechts korte tijd verkrijgbaar geweest.

Misschien weet je nog wel dat Bill & Ted’s Excellent Retro Collection begin dit jaar uit is gekomen. Het gaat hier om een collectie van twee retrogames in het teken van het iconische duo Bill en Ted, zoals de naam eigenlijk al zegt: Bill & Ted’s Excellent Video Game Adventure op de NES en Bill & Ted’s Excellent Portable Adventure op de Game Boy.

Vandaag heeft Limited Run Games via hun social media echter laten weten dat de titel weer uit de Nintendo eShop zal verdwijnen. De reden hiervan lijkt het verlopen van rechten te zijn. Niet alleen de Switch zal deze retrogames moeten gaan missen, maar hetzelfde geldt ook voor andere gameplatformen.

De CEO van Limited Run Games, Josh Fairhurst, liet weten dat er een deal voor twee jaar was gesloten voor de Bill and Ted-licentie, maar hier viel ook de ontwikkeltijd onder. De game zou eerst op 9 juni 2022 uitkomen, maar die release is vervolgens uitgesteld naar 17 februari 2023. In totaal is de retrocollectie dus slechts 10 maanden te koop geweest.

Wel heeft het bedrijf aangegeven dat je de titel gewoon kunt blijven spelen als de game al hebt gekocht, zowel als fysiek exemplaar of digitaal. Wil je de retrocollectie alsnog in huis halen? Dan raden we je aan om niet te lang te wachten: vanaf 1 januari wordt hij al uit de eShop gehaald. De fysieke versie blijft vooralsnog wel te koop via de website van Limited Run Games.

Ga jij Bill & Ted’s Excellent Retro Collection snel nog in huis halen nu het nog kan? Laat het ons weten in de comments.