Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Polymega ondersteunt N64-games, maar de update is nu offline

Polymega EM05 Nintendo 64
De geplaagde release van de EM05-module

Polymega heeft na een moeizame start eindelijk een update uitgegeven waardoor hun EM05-module werkt. De reden waarom er zo naar werd uitgekeken: de EM05-module speelt Nintendo 64-games af. Er zijn echter wel wat problemen ondervonden, dus houd je vast… het is nogal een rit.

Voor wie het niet weet, Polymega is een modulair retro-systeem dat uit zichzelf games ondersteunt uit o.a. de PlayStation- en Saturn-bibliotheken. Het wordt voor Nintendo-fans alleen een stuk interessanter in combinatie met de verschillende modules die verkrijgbaar zijn voor het systeem. Zo voegt de eerste module, EM01 genaamd, NES-ondersteuning toe, terwijl EM02 ondersteuning biedt voor de Super Nintendo. De Polymega ript de games van de originele cartridges en zet ze vervolgens op een SSD, zodat jij via een emulator de games speelt, zonder dat de cartridges risico’s lopen om beschadigd te raken. Het lijkt een mooi systeem.

EM05 – Welkom Nintendo 64…

Op 24 november 2021 kondigde Playmaji, het bedrijf achter de Polymega, hun vijfde module aan. En hier zaten Nintendo-fans op te wachten, want deze stelt Polymega-eigenaren in staat om Nintendo 64-games te spelen. Gezien het grote tekort aan HD-oplossingen voor de N64, stonden gamers te springen om deze module te pre-orderen.

Nu, ruim 2 jaar later, hebben klanten eindelijk hun vijfde module binnen. Maar tot hun verbazing werkte de module nog niet. Het duurde namelijk nog even voordat Playmaji de update had uitgegeven zodat de modulaire console met de module overweg kan. Maar gelukkig hoefden klanten daar niet zo lang op te wachten, aangezien de update op 27 december live ging. Fans kunnen aan de slag met EM05.

De update wordt ingetrokken

Maar wat blijkt? De update geeft wat issues met de saves van andere games die Polymega-eigenaren op hun systeem hebben staan. Volgens Playmaji zijn de saves niet kwijt, maar ze hebben voor de zekerheid de update teruggetrokken om verdere problemen te voorkomen:

Dit houdt dus in dat als jij versie 1.1.30 nog niet hebt gedownload, maar jij inmiddels wel jouw EM05-module hebt, je deze niet kan gebruiken. Playmaji belooft snel met een nieuwe update te komen, maar het is wel weer een smetje op een al geplaagde release.

Polymega-problemen

Ondanks het mooie idee achter de Polymega zijn er behoorlijk wat problemen met het systeem. En dan met name de levertijden. Klanten wachten in sommige gevallen al jaren op hun systeem, terwijl ze er wel al voor betaald hebben. Er zijn zelfs klanten die nu hun Nintendo 64-module al hebben, terwijl ze nog wachten op het systeem zelf die ze 2 jaar geleden hebben gekocht. Ook lijkt Playmaji slecht te reageren op vragen over reparaties en klanten die hun geld terug willen. Voor een apparaat dat €500 kost zonder modules (die kosten ruim €70 per stuk), zijn er een hoop klanten niet gelukkig met de service.

Zou jij Polymega toch nog een kans willen geven, gezien het idee achter het product? Wacht jij liever op de Analogue 3D? Of speel jij deze games op originele hardware? Laat het weten in de comments.