Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Golden Sun 1 en 2 komen naar NSO+

Golden Sun
2 geliefde RPG’s zijn vanaf volgende week speelbaar.

Update: Er is bevestigd dat beide spellen op dezelfde datum in Europa naar NSO+ komen!

Nintendo of America heeft vannacht via Twitter/X bekendgemaakt dat de eerste twee Golden Sun-games naar Nintendo Switch Online komen. Je hebt hiervoor uiteraard wel de Expansion Pack nodig die toegang geeft tot Game Boy Advance-games. De titels staan gepland voor een release op 17 januari.

Hoewel het op het moment van schrijven alleen nog om Nintendo of America gaat, leert de geschiedenis ons dat een Europese aankondiging nooit lang op zich laat wachten. En dat zou mooi zijn, want deze games worden door fans op handen gedragen.

De eerste Golden Sun kwam uit in 2001 voor de Game Boy Advance en werd al snel zeer geliefd. Ontwikkelaar Camelot – die we nu vooral kennen van Mario-sportgames – haalde veel inspiratie uit hun Shining Force-serie. De combinatie van een aangrijpend verhaal en prachtige graphics maakte een directe hit van de game. Fans keken dan ook reikhalzend uit naar het tweede deel, The Lost Age, dat een jaar later uitkwam. Spelers konden hun savegames meenemen naar het volgende deel om het verhaal voort te zetten.

Ga jij deze games spelen? En hoop jij stiekem ook nog op een heruitgave van het derde en laatste deel uit de serie, Dark Dawn uit 2010? Laat het weten in de comments.