Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo WiiU en 3DS
Je kunt nog even genieten van online gamen op de Nintendo WiiU en Nintendo 3DS.

Het hing al even in de lucht, maar nu heeft Nintendo toch echt een definitieve datum gegeven waarop de online functionaliteit zal eindigen voor de Nintendo WiiU en Nintendo 3DS.

Niet alles stopt

Hoewel Nintendo op 8 april zal stoppen met alle online functionaliteiten rondom de Nintendo WiiU en 3DS, blijven er zeker nog wat zaken overeind. Zo zal Pokémon Bank en Poké Transporter nog tot nader orde blijven werken. Daarnaast kunnen bedrijven buiten Nintendo nog wel gewoon besluiten om online mogelijkheden te blijven aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Fall Guys of FIFA. Echter kan het ook zomaar zijn dat deze bedrijven misschien wel eerder zullen stoppen met de ondersteuning, juist doordat Nintendo nu een definitieve datum bekend heeft gemaakt. Zelfs Nintendo geeft aan dat het eerder dan 8 april zou kunnen stoppen met bepaalde online functionaliteiten.

Overigens kunnen updates nog steeds worden gedownload en kun je aangekochte games uit de Nintendo eShop gewoon blijven gebruiken. Zelfs als het games betreft die gearchiveerd zijn. Mocht er nog eShop-tegoed op één van beide apparaten staan, dan kun je dit nog tot 11 maart overzetten naar de Nintendo Switch.

Offline games ondervinden sowieso geen problemen door deze maatregel van Nintendo.