Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Xbox houdt volgende week een business update event

Xbox koopt Activision-Blizzard-King
Dit onthult Phil Spencer na aanhoudende multiplatform geruchten.

Het is al een paar weken bezig, geruchten dat Xbox-games als Hi-Fi RUSH en Sea of Thieves naar andere platformen komen waaronder Nintendo Switch. Zo is er zeker voor Hi-Fi RUSH redelijk wat bewijs ontdekt. Naast een leeftijdsclassificatie dus ook een shirt voor het hoofdpersonage.

De laatste dagen zijn de geruchten echter geëxplodeerd. Zo zijn er ondertussen verhalen vanaf reputabele bronnen dat ook games als Indiana Jones, Starfield, HALO en meer naar andere platformen komen. In elk geval de PS5. Dit zou in essentie betekenen dat Microsoft zo goed als al hun franchises niet meer exclusief op Xbox en PC gaat uitbrengen.

Door deze geruchten is het een enorme chaos in de Xbox-community en dat heeft geresulteerd in een bericht van Phil Spencer. Hij laat weten dat er volgende week een business update event aan komt om meer over de toekomst van Xbox te praten. Het zou dus van alles kunnen betekenen, maar op dit moment is er wel erg veel rook rondom deze geruchten. De kans dat er dus ergens vuur is, is zeer groot.