Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario RPG-componist krijgt Lifetime Achievement Award

Yoko Shimomura GDC2024
Yoko Shimomura heeft veel betekend voor de gamesindustrie.

Het is een indrukwekkende tijd voor fans van game-muziek. Zo wordt Koji Kondo volgende week opgenomen in de Interactive Arts & Sciences Hall of Fame, maar daar houdt het niet op. Zo leren we nu dat Yoko Shimomura een Lifetime Achievement Award in ontvangst mag nemen tijdens GDC2024, zo zegt de organisatie op Twitter/X:

Yoko Shimomura begon haar carrière 1988 bij Capcom, waar zij onder andere muziek heeft gemaakt voor Street Fighter II en Final Fight. En hoewel die games bekend moeten zijn bij menig Nintendo-fan, was het toen zij de overstap maakte naar Squaresoft waar Nintendo-spelers echt bekend werden met haar werk. De briljante soundtrack van Super Mario RPG komt namelijk van haar.

Verder heeft ze gewerkt aan de Final Fantasy-reeks, Kingdom Hearts en Live-a-Live, de Japanse RPG die 2 jaar geleden eindelijk naar het westen kwam. Inmiddels heeft de pianiste haar eigen bedrijf, maar ze is nog steeds werkzaam in de industrie. Zo heeft zij onder andere de soundtrack van Final Fantasy XV gecomponeerd voor haar oude werkgever Square Enix.

Wat is jouw favoriete soundtrack van deze inmiddels legendarische componist? Laat het weten in de comments.