Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Special] Met Pokémon op jacht naar Shiny Pokémon met Paldean Fates launchevent

Paldean Fates keyart
Paldean Fates is beschikbaar, wij nemen je in dit artikel mee naar een evenement waar dit werd gevierd door middel van het spel te spelen.

De release van Paldean Fates is nu volledig afgerond. 23 februari verscheen het laatste product in de reeks. Met de booster boxen zijn dus alle producten op de markt en kan iedereen op Shiny jacht gaan. Met 245 kaarten is het een flinke set en Pokémon wilde de release dan ook graag vieren. Daarom werden wij en andere pers/content creators uitgenodigd om in Amsterdam dit te vieren.

Het evenement werd georganiseerd in het populaire WONDR. Deze locatie heeft verschillende kamers met een bepaald thema waar je als bezoeker doorheen kunt lopen. Iedere ruimte is weer uniek, van een flinken ballenbak tot een spiegelruimte, grijpmachines en een zwembadje gevuld met rubberen spekjes. Het was perfect om wat leuke foto’s te maken. Dit kon je zelf doen of bij sommige kamers door een QR-code te scannen en de camera te gebruiken. Tijdens onze loop naar het café van WONDR door de kamers heen waren er verschillende glimmende enveloppen verstopt. Iedere aanwezige mocht één envelop meepakken om later op de avond te gebruiken. Het was een toffe ervaring die hoewel het niet echt met Pokémon te maken heeft, wel een leuke start van de avond was.

Paldean Fates Wonder

Aan het einde van het pad kwamen we dan bij de battlezone. Het restaurantje van de locatie was namelijk zo ingericht dat alle aanwezigen in paren van twee aan de slag konden gaan met de kaarten. We begonnen daar dan ook onder leiding van een Pokémon Professor, iemand die officieel mag jureren bij wedstrijden, met de Ditto Draft.

Door middel van een pakje kaarten te gebruiken die in de envelop zaten moet je een klein deck maken van 10 kaarten. Hiermee kun je kaarten uit je deck aanvullen met energy-kaarten. Er zijn echter wat speciale regels. Zo eindigt het spel niet als je geen kaart meer kunt pakken, maar kun je ook Pokémon evolueren buiten de normale evolutielijn om. Zo kunnen alle basic-kaarten van een type evolueren in een stage 1 van hetzelfde type. Dus vuur naar vuur enzovoort. Ook zijn ex-kaarten verboden en is een energy alle typen energy. Tenslotte is er maar één prijskaart, hierdoor win je wanneer je één kaart uitschakelt.

Paldean Fates Battle
Paldean Fates Battle

In dit potje speelde ik tegen onze conculega’s van N1UP en na een spannende strijd waar ik in eerste instantie dacht te verliezen wist ik het tij toch te keren en er met de winst vandoor te gaan. Hierna gingen we echter over naar een full deck gevecht. Iedereen kreeg namelijk ook een ex Battle Deck. Mijn tegenstander had de Kangaskhan en ik Greninja. Vanwege de tijd speelden we dit keer voor vijf prijskaarten in plaats van de gebruikelijke zeven. We kozen er ook voor om de decks in hun standaard staat te gebruiken en dus niet uit te breiden of aan te passen. Hierdoor kreeg mijn tegenstander een lastige taak. Kangaskhan ex, de ace, van dat deck is enorm krachtig, maar is op basis van geluk. Mijn Greninja kon met gemak meer dan 200 schade toebrengen. Uiteindelijk heeft mijn Greninja dan ook voor de winst gezorgd.

Paldean Fates Dessert

Een echte Pokémon Trainer krijgt natuurlijk trek van al dat vechten en daar werd dan ook goed aan gedacht. Zo werden er constant hapjes rondgebracht en kon je drankjes aan de bar bestellen. Van friet tot karaage (Japanse crispy kip) en van burgers tot Gyoza. Het hoogtepunt hiervan waren echter de prachtige nagerechten. Van chocola waren er namelijk Poké Balls gemaakt met van binnen een heerlijke mouse met karamel en appel.

Aan het einde van de avond na vele kaartgevechten was het dan helaas tijd om af te sluiten. Na een loting met wat kaartbundels en een goodiebag voor iedereen was de avond als Pokémon-meester weer helaas voorbij. Uit de gekregen packs hadden wij helaas geen geweldige pulls gekregen, maar het was zeker een geweldige avond en Paldean Fates is een uitstekende set voor verzamelaars en liefhebbers van het spel. Binnenkort zullen we jullie meenemen in wat ons betreft de mooiste kaarten uit deze set zijn.