Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Maker op de WiiU toch uitgespeeld

Super Mario Maker, Nintendo WiiU
Super Mario Maker bleek toch al te zijn uitgespeeld!

We schreven eerder deze week over een onmogelijk laatste level in Super Mario Maker op de Nintendo WiiU. Het blijkt dat de vork toch iets anders in de steel zit. Er blijkt namelijk te zijn geknoeid met het level!

Gebruiker van Trimming The Herbs bekend

Nadat bekend werd dat Nintendo zijn online functionaliteiten zou uitschakelen in april voor de Nintendo WiiU en Nintendo 3DS, bleek dat Super Mario Maker nog wel uitgespeeld moest worden. Er was nog één level in het spel wat nog niemand had kunnen uitspelen. Het moest een race tegen de klok worden, echter trekt de bedenker van het level, Ahoyo, nu het boetekleed aan.

Ahoyo heeft in een verklaring bekend, gebruik te hebben gemaakt van speciale software. Met het zogenoemde TAS (Tool Assisted Speedrun) kon er een vrijwel onmogelijk te halen level gemaakt worden. Hierdoor is niet Trimming The Herbs het laatst behaalde level, maar The Last Dance. Dit level is op 15 maart uitgespeeld door gebruiker Yamada_SMM2.

Benieuwd naar nog meer moeilijke levels? Check dan onze DN’s Five van vorige week!