Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Keyboard wint het muzikale Splatfest in Splatoon 3

Ontdek hier de volledige uitslag!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een Splatfest in Splatoon 3. Zoals gebruikelijk gaat het er heftig aan toe. Nu al helemaal vanwege de toevoeging van knalballen, wat voor een hoop chaos heeft gezorgd. De vraag die centraal stond was: welk instrument kies jij in een band? Met de keuze uit de antwoorden: drumstel, gitaar en keyboard. Tijdens het tussenrapport ontdekten we al dat team Keyboard voor stond. Maar wie de uiteindelijke winnaar is geworden, lees je hieronder.

De volledige uitslag

Dit Splatfest gaat de puntentelling er iets anders aan toe. Niet alleen de winnaar van elke categorie ontvangt punten, maar ook de nummer twee. Hierdoor zou alles een stukje spannender moeten worden. Helaas was het niet al te spannend. Het is namelijk een klinkende overwinning geworden voor team Keyboard. Maar hoe ze de winnaar zijn geworden, dat komt voornamelijk door uitstekende resultaten in de drie categorieën die draaien om de gevechten: open, pro en driekleurengevecht.

De uitslag in cijfers

Prijsschelpen

 • Drumstel 33,93% 90p
 • Gitaar 32,30%
 • Keyboard 33,77% 45p

Stemmen

 • Drumstel 31,14%
 • Gitaar 35,33% 70p
 • Keyboard 33,53% 35p

Open

 • Drumstel 32,29%
 • Gitaar 32,52% 60p
 • Keyboard 35,19% 120p

Pro

 • Drumstel 30,80%
 • Gitaar 31,33% 60p
 • Keyboard 37,87% 120p

Driekleurengevecht

 • Drumstel 33,05% 90p
 • Gitaar 32,20%
 • Keyboard 34,75% 180p

Puntentotaal

 • Drumstel 180p
 • Gitaar 190p
 • Keyboard 500p

Gefeliciteerd team Keyboard! Aan iedereen die heeft meegedaan aan het Splatfest: vergeet niet je superzeeslakken op te halen! Dit doe je door de game op te starten vanaf vandaag en dan ontvang je ze automatisch.

Voor welk team heb jij gestreden? En hoe vond je de knalballen? Laat het ons weten in de reacties!