Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ontslagen bij testcentrum Nintendo of America

Nintendo
Er staat een grote herstructurering voor de deur.

Ontslagen in de gamingindustrie. Het is niet de eerste keer dat we er een artikel aan wijden. Deze keer is het de beurt aan Nintendo zelf, specifiek Nintendo of America. Volgens informatie van Kotaku is het bedrijf van plan om hun testcentrum te herstructureren. En dat heeft natuurlijk gevolgen. Zelfs Nintendo is niet immuun voor ontslagrondes.

In het volgende statement geeft Nintendo of America een verklaring:

Nintendo of America (NOA) has reorganized its Product Testing functions to drive greater global integration in game development efforts. The changes will also better align NOA with interregional testing procedures and operations.

These changes will involve some contractor assignments ending, as well as the creation of a significant number of new full-time employee positions. For all assignments that are ending, the contractors’ agencies, with NOA’s support, will offer severance packages and provide assistance during their transition.

For those contractor associates who will be leaving us, we are tremendously grateful for the important contributions they’ve made to our business, and we extend our heartfelt thanks for their hard work and service to Nintendo.

De olifant in de kamer is natuurlijk het feit dat veel externe medewerkers hun baan bij Nintendo zullen kwijtraken. Zelfs mensen met meer dan tien jaar testervaring ontspringen de dans niet. Desondanks meldt NoA tevens expliciet dat deze herstructurering ook veel nieuwe fulltime banen zal opleveren, en dat veel extern personeel rechtstreeks bij Nintendo in dienst zal treden. Het statement van Nintendo roept echter ook vragen op. Zo wordt er nergens vermeld om hoeveel ontslagen het gaat, of wat precies de reden is voor deze grote omslag. Volgens bronnen van Kotaku zou het om ruim 100 mensen kunnen gaan die hun baan verliezen. De verwachting is bovendien dat degenen die bij NoA zelf aan de slag gaan niet langer software zullen testen.

Verschillende mensen met wie Kotaku heeft gesproken, hebben aangegeven dat er op dit moment weinig te testen valt bij Nintendo of America, zowel als het gaat om nieuwe hardware als om first-party titels. Schijnbaar zit er niets in de pijplijn. Dit roept bij diverse personen de vraag op of NoA in de toekomst nog wel de capaciteit zal hebben om zelf grote titels als een nieuwe Zelda-game te testen. Op dit vlak gaf Nintendo geen commentaar.