Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Retro Fighters kondigt nieuwe Gamecube-controller aan

Retro Fighters BattlerGC Pro
Krijgt een paarse en gelimiteerde transparante uitvoering.

Controllerfabrikant Retro Fighters heeft via Twitter/X (dankjewel Time Extension!) hun nieuwste controller aangekondigd. Dit keer is het de beurt aan de Gamecube met de BattlerGC Pro. Maar deze controller moet natuurlijk ook werken op de Wii en Wii U (voor de Wii U heb je alleen wel de Gamecube-adapter nodig).

De controller zal volledig draadloos werken en een aantal upgrades hebben ten opzichte van de originele Gamecube-controllers. Zo bestaan de knoppen uit Kailh-switches en is er gekozen voor Hall Effect-analogesticks. Daarnaast moet deze controller ook vanaf 10 meter afstand draadloos werken dankzij Bluetooth en een 2.4 GHz-verbinding.

Er komen 2 varianten uit die beiden vanaf 1 mei zijn te pre-orderen voor $59,99: een paarse en een transparante editie. Vooral die laatste is voor de verzamelaar leuk, omdat er daar maar 2000 van geproduceerd zullen worden. Wees er dus snel bij als de pre-orders open gaan. De controllers staan gepland voor een release in oktober.