Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Accessoire-maker publiceert Switch 2-details online

Nintendo Switch OLED plus dock
Maar neem de geruchten met een korrel zout.

Het is deze week weer druk met Switch 2-geruchten. Zo hebben we eerder vandaag al gepost dat Samsung naar verluidt chips fabriceert voor de Switch-opvolger, maar nu verschijnen er nog meer geruchten. Op Resetera heeft een gebruiker namelijk ontdekt dat accessoire-fabrikant Mobapad details omtrent de Switch 2 op hun Bilibili heeft gepost (dankjewel My Nintendo News!).

De volgende details zijn gepost:

  • De Bluetooth-chip in de Switch 2 zou ook huidige Joy-Con- en Pro-controllers ondersteunen. Dit spreekt een bericht van gisteren tegen, waarin stond dat huidige Joy-Con niet meer ondersteund zouden worden.
  • HD Rumble blijft bestaan met dank aan de ALPS Dual-Axis-lineaire vibratiemotoren.
  • De Switch 2 zal huidige Switch-games kunnen afspelen, maar de nieuwe cartridges zullen groter zijn. Hierdoor passen nieuwe games niet in je oude Switch-systeem.
  • De Joy-Con-controllers krijgen een aardige update. Zo zou er gebruik worden gemaakt van een elektromagneet om de nieuwe Joy-Con aan de Switch 2 te verbinden. De SL- en SR-knoppen krijgen een metallic afwerking en er wordt aan de achterkant van elke Joy-Con een extra knop toegevoegd.
  • De dock zal via USB-C nu ook een 4K-output ondersteunen, terwijl het scherm van de Switch 2 een upgrade krijgt naar 1080p. Dit scherm zal daarnaast een groeispurt hebben gekregen naar 8 inch. Ter vergelijking: de huidige Switch ondersteunt 720p en is 6,2 inch; de OLED-variant heeft een 7-inch-scherm.
  • Er wordt een nieuwe kickstand toegevoegd waarmee je makkelijker de kijkhoek aan kunt passen.

Maar is dit waar?

Nintendo-leaker Pyoro heeft inmiddels op Twitter/X al laten weten dat deze specs al een tijdje intern worden besproken door fabrikanten en influencers in China. Maar omdat dit om privégesprekken zouden gaan, kan nog niemand bevestigen of deze geruchten ook daadwerkelijk waar zijn.

Zoals altijd adviseren we je om deze geruchten met een korrel zout te nemen. Maar ook wij moeten toegeven dat een Nintendo-console die 4K-resoluties ondersteunt zeer interessant klinkt. Wat denk jij van deze geruchten? Zou dit waar kunnen zijn? Hopelijk leren we snel meer als Nintendo de opvolger eindelijk onthult.