Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Launchtrailer Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord

Duik het labyrint in in deze klassieke dungeon crawler

Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord verscheen eerder deze week op de Nintendo Switch. De game is een remake van het origineel uit 1981, waarbij ze hebben geprobeerd de game “zo accuraat mogelijk” te houden. Om de release van deze klassieker te vieren is er nu een launchtrailer verschenen. Hierin wordt nog even goed laten zien wat je te wachten staat. Deze trailer kun je hieronder bekijken.

Als de naam Wizardry je bekend voorkomt is dat niet zo heel vreemd. Wizardry is namelijk een serie role-playing games welke zeer veel invloed hebben gehad op vroegere RPG’s zoals bijvoorbeeld Final Fantasy en Dragon Quest. Het was het de eerste RPG met een party mechaniek, waarbij je meerdere personages creëerde om op pad te gaan. Het eerste deel: Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord, krijgt nu een volledige 3D remake. Ook nu creëer je dus je eigen groep avonturiers, waarmee je een labyrint induikt om een amulet terug te halen. Het speelt verder als een dungeon crawler, waarbij je groepen vijanden bevecht, vallen ontwijkt en je voorbereid om met de eindbaas te vechten. De game heeft zijn best gedaan om de authenticiteit van het origineel te behouden, maar met nieuwe graphics, party managment, spellcasting en combat.