Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yooka-Laylee krijgt een upgrade genaamd Yooka-Replaylee

Yooka-Replaylee, Playtonic
Een tweede kans voor dit eerbetoon aan Banjo Kazooie.

De game die zo mooi had moeten zijn. Een eerbetoon aan Banjo Kazooie. Yooka-Laylee heeft lange tijd moeten vechten tegen allerlei obstakels. Nu, 7 jaar na de officiële release is daar Yooka-Replaylee.

Geen vervolg, wel een game zonder bugs

Voor mij persoonlijk was de aankondiging van deze game een feestje, maar de uiteindelijke release een drama. Yooka-Laylee zou een hommage moeten brengen aan de games op de Nintendo 64. Denk aan Donkey Kong 64 en Banjo Kazooie. Helaas bleek de game bijna onspeelbaar te zijn door irritante camerasettings, bugs en een gebrek aan ideeën om de game mee te vullen.

Hoewel mijn laatst genoemde probleem waarschijnlijk niet helemaal zal zijn opgelost, ziet de nieuwe aankondigingstrailer er veelbelovend uit. Een game die van het scherm spat met een belofte om alles beter te doen dan de originele game. De trailer van Yooka-Replaylee laat bijvoorbeeld zien dat het flinke verbeteringen heeft doorgevoerd op het gebied van camerawerk. Echter zou er ook nieuwe content zijn toegevoegd en nog allerlei andere kleinere aanpassingen.

Voorlopig kun je de game alleen nog ‘wishlisten’ op Steam. Er is verder ook nog geen releasedatum bekendgemaakt. Heb jij de game ooit gespeeld? Wat vond jij en zou je de nieuwe versie een kans geven?