Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hanabi Festival: zeer exclusieve games te downloaden!

Nintendo viert ook dit jaar weer het Hanabi Festival. In de Virtual Console kun je al allerlei retro games downloaden maar tijdens deze weken brengt Nintendo dan ook Virtual Console games uit die nooit in Europa zijn verschenen. Denk onder andere aan Gradius II en Columms III. Hieronder lees je meer informatie!

 

Het Hanabi Festival keert terug naar de Virtual Console

 

Liefhebbers van retro-games zijn er al aan gewend om klassieke favorieten via de Virtual Console nog eens met een bezoekje te vereren. Maar vandaag en de komende weken hebben we iets heel speciaal in de aanbieding in het Wii-winkelkanaal.

                         .

Net als vorig jaar vieren we het ‘Hanabi Festival’ op de Virtual Console door games uit te brengen die nooit een Europese release mochten beleven. Dit keer zijn het games van onze vrienden bij SEGA en Hudson Soft.

         .

Het Hanabi Festival is genoemd naar het Japanse vakantieseizoen dat beroemd is om zijn vuurwerk, en dus beginnen we dit evenement met een paar echte knallers uit het verleden!

                                                                              .

Hanabi Festival – Releases op 2 mei:
Gradius II Gofer No Yabou – Turbografx (Japanse versie)
Columns III: Revenge of Columns – SEGA MEGA DRIVE (Amerikaanse versie)
Final Soldier – Turbografx (Japanse versie)

.

De komende weken kun je ook andere onbekende toppers verwachten, waaronder Gley Lancer (SEGA MEGA DRIVE), Cho Aniki (Muscle Brothers) (Turbografx), Puyo Puyo 2 (SEGA MEGA DRIVE), Star Parodier (Turbografx), en meer.

.

Alle games worden uitgebracht in hun originele Amerikaanse of Japanse versies. Maar maak je geen zorgen, we hebben games gekozen waarin de taal niet van belang is. En net als bij elke titel voor de Virtual Console, kun je in het spel voor een duidelijke handleiding kiezen.

.

Alle titels van het Hanabi Festival blijven na afloop van het festival ook beschikbaar. Titels van het vorige Hanabi Festival (Sin And Punishment, Ninja Gaiden, Gradius III, Ninja JaJaMaru-kun en Mario’s Super Picross), dat plaatsvond in september 2007, zijn ook nog beschikbaar, met uitzondering van de tijdelijke editie van Super Mario Bros.: The Lost Levels.

                                                              .

En houdt deze ruimte in de gaten, want in de toekomst keert het Hanabi Festival vast nog wel eens terug…