Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo reageert op onleesbare Brawl-discs

Net Brawl gekocht die eindelijk in de winkels ligt en dan een error dat de disc niet gelezen kan worden? Dat is natuurlijk heel vervelend maar lijkt wel voor te komen! Nintendo reageerde hierop. Nintendo heeft een herstel service in het leven geroepen! Dit probleem dook eerder al op in de Amerikaanse en Japanse versie van de game. Hieronder het bericht van NIntendo voor de gedupeerde games:

 

Quote:
Als je recentelijk Super Smash Bros. Brawl hebt gekocht, maar er technische problemen mee hebt, lees dan de volgende informatie om te leren hoe dit op te lossen.

Super Smash Bros. Brawl maakt gebruik van een zogenaamde double-layer disc, waar veel data op kan. Een klein percentage Wii’s kan er moeite mee hebben deze correct te lezen, als de lens van de discgleuf bevuild is. Nintendo heeft gespecialiseerde apparatuur om deze schoon te maken. Probeer het NIET zelf schoon te maken, hiermee kun je het systeem beschadigen.

Als je een foutmelding krijgt bij het lezen van de disc, neem dan contact op met de Nintendo klantenservice. Zij zullen je begeleiden bij de juiste procedure, het repareren en versturen is kosteloos. (Let op: het terugbengen van het spel naar de winkel zal niet helpen. We moedigen mensen aan om Nintendo’s herstel-service te gebruiken.)

Door het type probleem, zou het niet moeten gebeuren dat Wii-bezitters data kwijtraken, zoals Virtual Console games en WiiWare software. Mocht het wel gebeuren, dan kun je ze gratis herdownloaden.