Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Paper Mario in 4K?

Paper Mario: The Thousand-Year Door
Paper Mario in 4K, dat zou toch wat zijn!

Het is niet mogelijk om games af te spelen in 4K-resolutie op de Nintendo Switch. Toch hebben dataminers iets bijzonders ontdekt.

Wat heeft dit te betekenen?

Paper Mario: The Thousand-Year Door is sinds gisteren te spelen op de Nintendo Switch. Reden voor mensen om dieper in de materie te duiken. Zo kwam al eerder aan het licht dat de game docked op 900p draait en in handheld op 640p. Nu blijkt dat er onder de motorkap opties openblijven om 4K-resolutie te ondersteunen. Hoewel Nintendo hier officieel niets over zegt, gaat de geruchtenmolen weer flink aan het werk.

Er kunnen allerlei redenen zijn, waardoor miners deze data hebben gevonden. De simpelste reden geeft het account van RibShark ook zelf aan. Het kunnen restjes zijn van waar ontwikkelaars mee bezig zijn geweest in bijvoorbeeld testversies. Daar is echter niet zo veel spannends aan. Het zou namelijk ook kunnen duiden op het gerucht dat games op de huidige Switch ook speelbaar zouden zijn op de Switch 2. Daarmee zou een game als Paper Mario wellicht in 4K-resolutie gespeeld kunnen worden op de aankomende console van Nintendo.

Wat denken jullie over deze gevonden data?