Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo World Championships: NES Edition krijgt Nederlandse overview trailer

Nintendo World Championships NES Edition Keyart
Klassieke games keren terug, en hoe!

De aankomende Switch-titel Nintendo World Championships: NES Edition kreeg onlangs al een gloednieuwe overview trailer in het Japan, maar zo’n twee weken later is er ook een Nederlandse variant verschenen. De trailer is hieronder te bekijken. De game verschijnt op 18 juli in de eShop en gelimiteerd als een fysieke versie. In onze uitgebreide preview lees je onze eerste indrukken.

Bereid je voor om te strijden voor de beste scores in klassieke Nintendo-spellen. Want in Nintendo World Championships: NES Edition draait het allemaal om uitdagingen. In totaal zitten er meer dan 150 speedrun challenges in het spel verdeeld over 13 klassieke NES-games. Natuurlijk komen Mario, Zelda en Metroid voorbij, maar ook games als Excitebike, Donkey Kong, Kid Icarus en Kirby zijn van de partij.

Als speler zul je kleine uitdagingen krijgen die je zo snel mogelijk moet afronden zoals alle vijanden verslaan in een gebied, je zwaard ontvangen in Zelda, of de deur bereiken in Metroid. Dit alles kan alleen, lokaal met maximaal acht spelers of wanneer je Nintendo Switch Online hebt online. In de online modus kun je iedere week deelnemen aan vijf uitdagingen die steeds roteren voor een plekje op de wereldwijde ranklijsten.