Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

(!) Prince of Persia: The Fallen King update

Vandaag heeft Ubisoft Prince of Persia: The Fallen King aangekondigd, exclusief voor de Nintendo DS. Deze moet aansluiten op de console versies, die deze zomer uit gaan komen.

Een onafhankelijke verhaallijn breidt de saga uit, terwijl de unieke stylus besturing van de DS voor extreme acrobatiek en vecht actie gaat zorgen. Ontwikkelaar Casablanca belooft dat alles wat Prince of Persia zo goed maakt, terug gaat komen. Dus gebruik je het touch screen om de Prins strategisch en atletisch indrukwekkende gevechten aan te gaan. Het avontuur slingert door de verhaallijn van zijn grote broer, dus het is een welkome toevoeging aan de console versies, als je je écht in de Prince of Persia saga wil laten onderdompelen. Maar ook als op zichzelf staand avontuur wordt het genieten!

De unieke visuele stijl laat prachtig nieuw artwork zien met meer dan 50 werelden. Ontdek verlaten steden, donkere doolhoven en verboden jungles terwijl je tegen de Corruptie vecht.

Omdat de Prins in direct gevaar is, vlucht hij naar een afgelegen koninkrijk dat in eerste instantie veiligheid biedt. Maar het koninkrijk is al besmet met Corruption, de kwaadaardige substantie die het land en de lucht verandert. Intriges, avontuur en uitdagingen komen al snel op het pad van de Prins. Als hij een manier zoekt om de Corruptie, die het koninkrijk lanzaam vernietigt, tegen te gaan, stuit hij op een deels geïnfecteerd wezen dat hem een oplossing belooft. Maar is dit schepsel wel te vertrouwen? Het lijkt voor de Prins de enige manier om de duisternis te verdrijven en niet alleen zichzelf, maar ook de rest van de wereld te redden.
Je kunt ook als een compleet nieuw karakter spelen: de Magus. Als je tussen de Prins en deze mysterieuze nieuwkomer wisselt, kun je puzzels oplossen, of Perzische magie gebruiken om je weg door het corrupte land te vinden.
 
Waarschijnlijk zal deze veelbelovende game vlak na de vakantie in ons land uitkomen.