Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sony: “Miyamoto heeft een duidelijke visie voor de Zelda-film”

Princess Zelda, Switch 2
“De man is een waar genie.”

In een interview met Deadline heeft Sony-producent Tom Rothman verteld hoe het is om met Shigeru Miyamoto samen te werken. De Zelda-bedenker werkt nauw samen met de producenten van de film. En hij is onder de indruk van Miyamoto zijn kennis (dankjewel Nintendo Life):

Because the movie is being developed and made in the closest possible collaboration with [Nintendo video game designer] Shigeru Miyamoto. He’s a true genius in that world, and it’s really his strong vision that is motivating it. He created it and understands it thoroughly. You only [have] to look at the results of Super Mario Brothers to see.

Via Nintendo Life

Hij prijst Miyamoto voor zijn sterke visie voor wat de film moet worden en dat hij de wereld die hij heeft gecreëerd volledig begrijpt. Natuurlijk wordt de vergelijking gemaakt met de immens succesvolle Super Mario-film die vorig jaar record na record brak.

Of Nintendo dat succes kan herhalen met The Legend of Zelda-film, dat weten we natuurlijk pas als de film uitkomt. Maar Sony lijkt in ieder geval al gelukkig te zijn met de samenwerking. En aangezien regisseur Wes Ball ook een duidelijke visie heeft voor de film, kunnen we alleen maar hopen dat de creatieve ideeën goed op elkaar aansluiten.

Welke franchise van Nintendo verdient volgens jou een eigen film? Laat het weten in de comments!