Is de platformer Bloo Kid 2 je restanten aan eShop-tegoed waard?
Eerder verscheen Bloo Kid 2, een simpele platformer, al in de Google Play Store. Hier kun je het spel dan ook gratis downloaden. Nu is het spel ook in de Nintendo 3DS eShop verschenen, alleen hier moet je er dan wel een kleine 4 euro voor betalen. Je koopt hem weliswaar zonder advertenties, maar is deze eShop-titel verder wel de restanten van je eShop-tegoed waard?
Ik zou zeggen dat het in ieder geval een spel is dat je niet zomaar hebt uitgespeeld. Er valt namelijk vrij veel te ontdekken. Bloo Kid 2 kent verschillende werelden en elke wereld kent ruim 9 levels. Hieronder vallen reguliere levels, maar ook een torenlevel, een kasteellevel en een eindbaaslevel. Het spel kent 5 heel verschillende werelden die je kunt ontdekken. Waar je in de eerste werelden nog over de grasheuvels loopt, ga je de volgende wereld bijvoorbeeld door zandlandschappen om daarna kennis te maken met ZombieLand.
Deze werelden worden vormgegeven aan de hand van simpele sprites. De graphics zijn niet hoogstaand of erg opvallend, maar eigenlijk net zo simpel als het concept achter dit spel. Vijanden zijn bijvoorbeeld simpel vormgegeven blubberhoopjes, mummies of vleermuizen (afhankelijk van in welke wereld je je bevind) en eindbazen zijn op hun beurt ook niet bijzonder creatief. Zo was de eerste eindbaas een boom. Ik heb deze week in twee verschillende games al een boom als eindbaas voorbij zien komen.
Ook de muziek is simpel, maar is erg representatief voor de game. Binnen de wereld wordt in elk level dezelfde soundtrack afgespeeld, behalve dan bij speciale middenlevels, eindlevels en eindbazen. Doordat er veel verschillende muziek is, wordt het niet snel saai en kun je redelijk van de muziek genieten.
Waar de presentatie dan wel wat stroef is, is het 3D-effect. Je hebt een laag voor de voorgrond en een laag voor de achtergrond. Daar hoeft niks mis mee te zijn, want dat kan heel goed uitpakken. Daarentegen wordt het een rotzooitje betreft op welke laag bepaalde objecten zich nu eigenlijk bevinden. Zo bevind jouw personage zich op de voorste laag, terwijl het platform waar je opstaat eigenlijk een lager dieper ligt. Dus eigenlijk sta je voor het platform, en zou je theoretisch gezien naar beneden moeten vallen.
Ondanks dat het zo simpel wordt gepresenteerd, gaat het niet snel vervelen. Je kunt redelijk veel uurtjes in Bloo Kid 2 stoppen. Het spel kent 5 werelden die je makkelijk binnen een uur of 3 kan hebben ‘uitgespeeld’, maar naast het letterlijk doorlopen van de levels biedt het spel redelijk wat dingen die je nog kunt verzamelen.Zo moet je in elk level een bepaald aantal sterren halen, moet je in elk level 3 blauwe sterren vinden, moet je in elk level een bepaald aantal vijanden verslaan, kun je aan het einde van elk level een ballon kapotspringen als je snel genoeg bent, en moet je elk level binnen een bepaalde tijd voltooien.
Zelfs als je dit bij elk level hebt gedaan, zijn er ook nog achievements om te unlocken. Deze varieëren van makkelijk te behalen achievements zoals, triple hits op vijanden, tot moeilijkere achievements zoals Nightmare Finish. Dan moet je namelijk het spel op zijn hoogste moeilijkheidsgraad uitspelen.
Het verschil met de Android-versie
Zoals ik al eerder liet weten, de eerste drie werelden uit de game zijn gratis op de Android verschenen. Nu verschijnt hij tegen betaling in de Nintendo 3DS eShop. In principe kent de mobiele versie advertenties, welke je natuurlijk niet hebt in de betaalde versie, en is de besturing beter op de 3DS (op de mobiel is het een touch-besturing) maar er zijn ook andere verschillen. Op de mobiele variant was het namelijk mogelijk om scores te vergelijken met vrienden via online leaderboards. Die ontbreken hier.
Conclusie
Ik vind het een simpele geslaagde game. Je kunt er redelijk wat uren mee spelen, en het is zeker een game die je aan zult kunnen schaffen als je nog wat eShop-tegoed over hebt. Het gaat om simpele presentatie en simpele gameplay, maar het spel kent zeker een replay-value en kent variatie in werelden. En als je niet je hem niet wilt kopen, kun je nog altijd de gratis mobiele versie downloaden, waarin je voor minder geld ook de adds eruit kunt kopen.
+ Veel Gameplay
+ Veel variatie in leveldesign, werelddesign
+ Simpele presentatie, past goed bij het concept
+ Kent een grote replayvalue
– Het 3D-effect is slecht uitgewerkt
– Online Leaderboards is uit de game gehaald
Cijfer: 7
De titel, it got dark really fast
sssst niemand mag dat zien. >:-D
Blood kid? ;D