Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

GTA komt naar de DS!!!!!!!!!!!!!!!

Een Nintendo DS-versie van Grand Theft Auto IV is verschenen op een lijst met DS-games van een Franse retailer. Het spel zou uitkomen op 1 juni. Het is niet geheel uniek dat GTA naar een Nintendo handheld komt: er zijn immers verschillende GTA’s verschenen op de Gameboy Advance, die overigens goed werden ontvangen door critici en publiek. Deze bleven 2D, net als de eerste twee GTA titels die verschenen op de Playstation en PC.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Nico Bellic. Nico is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Nico komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen. Om dat te doen maakt Nico gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen.

Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

 

 

Grand Theft Auto 4 verschijnt op 29 april voor de Xbox 360 en Playstation 3.