Hackersgroep ‘Wii U Hax’ claimt de Nintendo Wii U te hebben gehacked.
Daar alles wat code bevat ook kan worden gekraakt, bewees de Wii U vooralsnog dat het toch vrij moeilijk zou zijn om deze te hacken. Nu beweert de hackersgroep ‘Wii U Hax’ echter het voor elkaar te hebben gekregen. Zo zou via de Wii Mode toegang kunnen worden verkregen voor Wii U hardware. Volgens Wii U Hax is dit dan ook het begin van de Wii U Homebrew. Vooralsnog kwam er ook op de voorganger de Wii homebrew uit, die het mogelijk maakte om spellen illegaal te downloaden en te spelen, en tevens spelers voorzag in het breed scala aan cheatmogelijkheden, zowel offline als online.
Het is nog maar afwachten wat Nintendo zelf als reactie geeft op deze manier om je Nintendo Wii U zodanig te modificeren dat je er er illegaal gedownloade games op kunt spelen, zonder dus te hoeven te betalen voor het gebruik van deze illegale software. In het verleden heeft Nintendo diverse hacks op andere consoles (tijdelijk) weten te stoppen door het uitbrengen van updates, dus het is niet duidelijk hoe lang deze homebrew stand zal houden. Misschien is Nintendo hackers weer een stap voor zet met de volgende update.
Ben jij voor of tegen het gebruik van illegale spel-kopieën?
Ik hoop dat nintendo idd er iets aan doet, al dat illigale gebeuren, en in gehackte lobby’s komen is ook maar 1 keer leuk
Dus jij download nooit een filmpje of een nummertje?
ik heb ze het liefst legaal ja
Het enige wat leuk hiervan kan zijn, zijn Homebrew spellen. ik wacht wel af er is al eerder gezegd dat de Wii U gehacked is. Ook niks meer ervan gehoord daarna.
Mooi zo. Grote bedrijven en industrieën moeten altijd ondermijnd worden door de kleine man. Software piraterij is een goeie zaak!
Oftewel help de industrie naar de knoppen want daar is waar elk bedrijf winst op maakt. Dit is nog een van de enige dingen die nog goed gaat in de economie.
Oh wat ben jij naïef. 1. Er is niets mis met onze economie, of welke andere economie ooit. 2. Je helpt een industrie niet naar de knoppen doormiddel van piraterij. Zie de muziek-industrie, rijke mensen daar zijn nog steeds rijk hoor. Film industrie verdient elke dag meer en meer ondanks toenemende piraterij.
3. Wij, het volk, zijn de baas. Wij bepalen hoeveel we willen betalen voor entertainment. Films zijn stukken goedkoper legaal, en dat zonder dat de rijke stinkerds geld verliezen.
Als piraterij niet zou bestaan, en de game industrie volledige monopolie zou hebben gehad zou jij nu 200 euro voor een enkele game betalen.
Nadenken voordat je zomaar dingen roept. Nogmaals, ik durf te wedden dat jij wel eens gebruik hebt gemaakt van torrents. Voor muziek, een film, MS Word, Windows, etc. etc.
Nee, piraterij is goed. Zonder piraterij zouden we allemaal geketende slaafjes zijn van grote bedrijven die ons blijven naaien met monopolies en absurde prijzen. DAN zou de economie beschadigd zijn, dan krijg je namelijk een absurde inflatie die het hele systeem op zichzelf in laat storten.
Durf een persoon te zijn. Durf rechten te hebben. Laat je niet zo beetnemen door de industry-fatcats die jou zien als niets meer dan een wandelende portemonnee.
!. Er is zoveel mis met onze economie. Banken hebben bijna nog meer macht dan de regeringen en hierdoor is ook de crisis ontstaan. 2. Dat komt vooral door toenemende versies van streaming en geld verdienen door middel van advertenties bij muziekvideo’s. Dit soort systemen zijn niet in grote goede games geïmplementeerd wel in crappy phone games. Films goedkoper? Worden alleen maar duurder. 3. Dit is pas echt naïef, het volk de baas dat is echt een goede grap. Je merkt het vooral in de politiek de mensen kunnen zeggen wat ze willen, de mensen in de tweede Kamer doen wat ze willen.
Ja ik heb wel eens torrents en nieuwsgroepen gebruikt heb ook een R4. Deze spullen gebruikte ik vooral omdat ik toen nog geen werk had en het geld voor die games/films/muziek niet had/ze niet mocht kopen. Nu download ik wel eens wat en echt goede films etc koop ik dan ook echt ja. Zelfde gold voor DS games die ik op mijn R4 had.
Je beaamt nu precies wat ik bedoel. Banken hebben niet BIJNA meer macht dan regeringen.. Banken en grote corporaties hebben ALLE macht. Dat is juist het probleem, daarom moeten wij, het volk, elke kans aangrijpen om ze in twijfel te trekken, en tegengewicht te bieden. En je punt 3, over het volk is de baas. Dat is PRECIES wat ik zeg, we zijn van de status van mens terug gedrongen naar niets meer dan een consument. En het is precies daarom dat ik elke vorm van ‘de macht terug in handen nemen’ goedkeur. Software piraterij is daar een prachtig voorbeeld van.
En denk je dat Nintendo daar boven staat? Denk je dat Nintendo een diepe respect heeft voor de mensheid en op een verlichte wijze wil delen in entertainment voor de massa om het dagelijks leven beter te maken? Nee dus. Nintendo is een bedrijf, een corporatie. Geld is de nummer 1 beweegreden voor elke corporatie. Ook de vaak als heilig geziene Nintendo wil alleen maar winst, winst en nog meer winst maken. Als je denkt dat ze om ook maar iets anders geven dan dat ben je misleid.
En wat betreft de Torrents.. Precies ja. Geen werk, geen geld. Zelfs in een stinkend rijk land als Nederland zijn er talloze mensen die simpelweg geen geld hebben voor het aanschaffen van games, films en muziek in een legaal formaat. Mogen ze dan geen entertainment kennen? Integendeel, iedereen moet toegang hebben tot dergelijke media. Entertainment is een fundamenteel recht van elke persoon, ongeacht inkomen. En dat is iets waar ik graag voor vecht.
Nog een addendum. Software piraterij is een symptoom van de ziekte genaamd kapitalisme. Het zijn niet de piraten die schuld zijn van piraterij, het is de schuld van de monopolie hebbende bedrijven.
Het wordt tijd dat ze de boodschap leren begrijpen. Als de grote media magnaten lopen te huilen dat ze het niet eens zijn met media piraterij, dan moeten ze hun eigen manier van zaken voeren aanpassen naar wat het volk wil. De meeste mensen willen graag betalen voor entertainment, dat mag duidelijk zijn aan de verkopen in games, mobieltjes, tablets etc. Maar het huidige systeem dat we nu kennen werkt schijnbaar niet, anders was piraterij helemaal geen issue.
Er bestaat al een prachtig alternatief op de huidige manier van software en media verkoop. Het concept van donatie en vrije gift. Verschillende artiesten in de muziek branche hebben hier al mee geëxperimenteerd, dit doen ze door hun albums gratis ter download te stellen, met daarbij de optie voor een vrije gift. Al deze artiesten hebben ook aangegeven minstens zoveel, en soms zelf meer, geld te verdienen aan albums.
OMG, hier komen de skilloze cheat noobs. Hacken sucks bad en verziekt de games industrie. Wanneer komt er eens een hack die alle niet default codes een permanente IP-ban geeft? Als dit zo is dan ga ik mijn online game tijd op een erg laag pitje zetten.
Ergens ben ik het wel met Morty eens. Vooral de zinnen: ‘Ook de vaak als heilig geziene Nintendo wil alleen maar winst, winst en nog meer winst maken. Als je denkt dat ze om ook maar iets anders geven dan dat ben je misleid.’ ,ben ik het volledig mee eens. Dit is ook één van de redenen waarom ik het bij het spelen van een game, het bekijken van een film, of het zien van een theatervoorstellingen, belangrijk vind dat de hoeveelheid entertainment die je krijgt goed in verhouding staat tot het bedrag dat je betaald.
A Link Between Worlds vind ik bijvoorbeeld het ultieme voorbeeld van ‘waardeloos vertegenwoordig’, daar je voor de entertainment die je krijgt naar mijn idee teveel moet betalen. Hoeveel betaal je, hoeveel uren gameplay krijg je er voor terug? Amper. Persoonlijk vind ik het ook nog niet eens het beste Zelda-spel dat er is, en ligt de entertainment ook niet hoog genoeg om als compensatie te bieden.
Nog een voorbeeld is Luigi’s Mansion 2. Het spel werd door diverse reviewers als geweldig bestempeld. En nu komt het, dit is natuurlijk een persoonlijke mening … Ik vond er geen zak aan, en weer voor het bedrag dat je er voor betaald vond ik ook dat je te weinig entertainment kreeg. Ook hier stond naar mijn idee de hoeveelheid entertainment en de prijs schots en scheef in verhouding tot elkaar.
Je wilt waar krijgen voor je geld. Krijg je dit als de makers geheel bepalen wat het aanbod is, en wat dit kost? (…alle macht hebben?) Het moet een spelletje zijn waarin gamers en publishers afhankelijk zijn van elkaar, en niet de een afhankelijk van de ander. Als publishers al niet luisteren, en niet op de prijs-en-entertainment-verhouding letten, dan begrijp ik ook ergens wel dat mensen liever gratis de game downloaden voor dat beetje plezier, in plaats dat ze dan per direct de volle mep moeten betalen voor half vermaak.
Yes. Uitstekend gezegd, vooral de term ‘prijs-en-entertainment-verhouding’, dat is hoe ik de toekomst van media en entertainment zie.
Stel je eens voor dat je een bioscoop zo binnen kan lopen, gaat zitten, kijkt een filmpje. En pas wanneer je de film gezien hebt, op weg naar buiten, besluit je te betalen. Je mag ook niets betalen, of simpelweg zoveel als je wilt. Ik herinner me nog hoe hyped ik was nadat ik bijvoorbeeld de Star Wars prequels, of Avatar gezien had. Ik zou daar graag 3-4 keer het reguliere bioscoopkaartje voor hebben betaald.
En zo zou ik ook graag de toekomst van games zien. Want PRECIES zoals je zegt, wij bepalen de prijs-en-entertainment-verhouding van een product, niet de uitgever.
Ik mag graag f2p MMORPGs spelen om die reden. Ik begin gratis, zie wat de game mij te bieden heeft. En zodra ik weet dat de game mij voor langere tijd gaat boeien, dan wil ik daar graag flink wat geld in investeren.
Die term gebruik ik ook erg vaak als ik ergens een mening over geef. Als ik de review van eerder genoemde spellen had moeten schrijven was het eindcijfer bijna gehalveerd van wat het nu was, alleen maar omdat het doel vermaak niet behaald is.
Dit is ook één van de redenen waarom ik persoonlijk soms meer respect heb voor kleine uitgeverijen, of mensen die gewoon in hun vrije tijd spelletjes maken, zonder het doel voor ogen hebben om er winst aan te maken. Aanknopingspunten van niet tot minst commercieel vermaak zijn volgens mij nog wel het meest straatmuzikanten. Ze hopen meestal wel op een centje, maar dan niet met het idee om heel veel winst te maken.
In zekere zin word (bijna) elke vorm vermaak wel een soort van, of helemaal commercieel Er zit echter wel een verschil tussen meer, meer, meer geld willen, en gewoon voldoende geld willen verdienen om de volgende lading entertainment te kunnen financieren. Geld eraan verdienen is dus in zekere zin wel oké, maar houd rekening met het feit dat, het hoofddoel moet blijven om mensen te (blijven) vermaken. Als bijzaak mag dan eventueel wel het verdienen van je boterhammetje aanwezig zijn (en misschien beleg… ook handig). Bijvoorbeeld een dure auto is weer te overdreven.
Ik heb trouwens ook gewoon een R4 gebruikt, en gebruik het ding liever niet meer, zolang Nintendo zelf gewoon voldoende haar best doet om kwaliteit te leveren met een prijs die in verhouding staat.
Disclaimer: Op games is vrijwel geen objectief kwaliteitsstempel te drukken.