Deze week in Gameseries de nooit uitgebrachte SNES klassieker StarFox 2. Het is een sequel van StarFox, de game die vorige week werd besproken.
Ondanks dat de Japanse versie van StarFox 2 vrijwel helemaal klaar was voor release heeft Nintendo op het laatste moment besloten StarFox 2 uit de roulatie te halen; niet alleen vanwege de concurrentie van Sony’s Playstation en Sega Saturn, maar vooral omdat de release van N64 niet lang meer op zich liet wachten. Nintendo wilde de Super FX 3D (die in StarFox 2 geavanceerder was dan zijn voorganger in StarFox) niet samen laten gaan met de 3D technologie van de N64. Veel van de ideeën in de game zijn later toegevoegd aan Starfox 64, zoals het Star Wolf Team.
Net zoals in het eerste avontuur moeten Fox Mcloud en zijn team het opnemen tegen De kwaadaardige Andross die het Lyat systeem wilt veroveren en de planeet Corneria vernietigen. De game introduceerde een semi-real time gameplay systeem, nieuwe types battleships en twee nieuwe teamleden, waaronder Krystal, die later terugkeerde in StarFox Adventures. Het team, bestaande uit twee Arwings die op elk punt in de map verwisseld kunnen worden, vliegt over de map terwijl Fox Mcloud battleships, raketten en planeten onderzoekt en bevecht die door Andross veroverd zijn.
Starfox 2 kun je spelen in drie verschillende moeilijkheidsgraden, ‘normal’, ‘expert’ en ‘hard’.
In de ‘normal’ modus moet je twee planeten redden, twee battleships vernietigen en de levels zijn nogal rechtlijnig. In de ‘hard’ modus moet je vier planeten redden en zijn de levels niet meer zo rechtlijnig. In de ‘expert’ modus zijn er al zes planeten die je uit de klauwen van Andross moet redden, vier battleships die je moet vernietigen, de levels zijn complexer en daar moet je ook nog bosses verslaan. Omdat het moederschip jouw battleships kan repareren ligt de uitdaging van de game meer in het beschermen van de planeten. De battles speel je in ‘first person’ in de ruimte en op planeten en in de battleships speel je het spel in ’third person’.
StarFox 2 heeft mooie levels voor een Supper FX game en de achtergronden zijn gedetailleerd. De framerate is beter dan in StarFox, maar wordt wel trager als er veel actie op het scherm te zien is. Al met al een gemiste kans om deze klassieker niet op de markt te brengen.
Meer video’s kun je bekijken op ons Youtubekanaal.