Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Fire Emblem

Reader review: Fire Emblem

Fire Emblem is een serie van Nintendo die alweer een tijdje mee gaat. De spellen in deze serie draaien allemaal om strategie en vechten. En echte hardcore game dus voor de trouwe Nintendo fans. Wij hebben de Wii versie voor je gespeeld. Ons oordeel lees je hieronder!

 

 

Fire Emblem is al een zeer oude game reeks maar pas sinds de tijd van de Gameboy Advande kunnen wij de spellen hier ook spelen. Deze strategy serie speelt zich een beetje af in de Middeleeuwen waarbij men vooral telkens mensen, dorpjes of gebieden moet beschermen. De Wii versie ligt nu een maandje in de winkel en ik moet zeggen dat ik me er erg mee heb vermaakt! Ondanks dat veel reviews er iets minder positief over zijn denk ik wel degelijk dat dit een zeer leuke game is. Even voor de duidelijkheid: dit is eigenlijk een port van de Japanse Gamecube versie die hier nooit is verschenen. Verwacht daarom ook totaal geen Wii specifieke besturing. Het hele spel kun je spelen met alleen de Wii mote of de classic controller. Ik zelf denk dat dit geen slechte keuze is van Nintendo omdatwe hier nog wel met een Fire Emblem game te maken hebben. Gevechten kun je alleen kijken wanneer je kiest om iemand aan te vallen dus heeft het geen zin om dan met je Wii mote te gaan zwaaien. Alleen het verplaatsen van personages had door middel van richten met de Wii mote gedaan kunnen worden maar ik vraag me af of dat beter zou hebben gewerkt dan met de pijltjes toetsen. Door het spelen krijg je weer een beetje dat NES gevoel. De besturing werkt verder overigens prima en er is niks op aan te merken.

 

De graphics dan: ik moet toegeven dat de Wii zeker wel tot meer in staat moet zijn maar Fire Emblem kent een geheel eigen stijl waarin alles getekend is (wel 3D!) en dat ziet er werkelijk mooi uit. Bewegingen zijn goed en men lijkt dan ook vooral de bewegingen te hebben verbeterd ten opzichte van de Cube versie. Maar nogmaals door de stijl ziet alles er gewoon goed uit. Wat wel jammer is zijn de plaatjes met tekst bij het verhaal. Dit ziet er wat ouderwets uit en hier hadden ze beter filmpjes van kunnen maken. Ook omdat de filmpjes die er zijn er werkelijk prachtig uitzien! Hieronder heb ik ook een plaatje neergezet van een gevecht en geef toe: ziet er netjes uit toch? Ook het geluid is dik in orde en doet weer denken aan de Fire Emblem reeks. Van de muziek tot de deuntjes en de stem van de verteller van het verhaal: overal lijkt goed over nagedacht te zijn!

 

Wat opvallend is, is dat overal op internet staat dat het spel veels te moeilijk zou zijn. Ik heb het spel daardoor op easy gezet en ging tot en met 2/3 van het spel nog door het spel heen, af en toe met wat moeilijkheden maar zeker niet onmogelijk. Trek je daarom niets van deze onzin aan want op easy is Fire Emblem voor iedereen speelbaar! Het laatste deel van het spel wordt zeker wat lastiger maar wat wil je anders? Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven anders is dit geen Fire Emblem spel meer. Overigens ben je wel een aardig lange tijd bezig met uitspelen. Het spel kent 3 delen en ieder deel bestaat weer uit ongeveer 10 chapters. Telkens zijn dit dus battles op een bepaald veldje. Voor en na het vechten kun je items kopen en je team managen. Vaak vond ik het al leuk daar een half uur mee bezig te zijn! De gevechten duren gemiddeld denk ik een half uur en blijven telkens weer spannend. Je zult goede keuzes moeten maken wie je op welke vijand stuurt. Kortom: gewoon eens proberen! Ik denk dat je er zeker geen spijt van zal krijgen.

 

Graphics       7

Gameplay      8

Sound             8

Levensduur   8

 

Totaal:            7,5