Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

The Force Unleashed moet een technisch hoogstandje worden op de Wii

De producer van de Wii versie van Star Wars The Force Unleashed heeft  verteld dat dit deel een  technisch hoogstandje zal worden op de Wii. Er zal een techniek gebruikt worden die we nog niet op de Wii hebben gezien. De Wii versie zal het qua beelden wel afleggen tegen de 360 en PS3 versie maar de Wii versie zal ook erg indrukwekkend worden volgens producer Dan Wasson.

Voor de Wii is bijvoorbeeld een aparte physics engine gemaakt waardoor meerdere objecten tegelijk door een ruimte kunnen vliegen. Wij zijn benieuwd! Hieronder nog een stukje over het spel en de Wii versie:

 

"Vanaf het begin wisten we dat de next-gen versie Euphoria had en wij dat niet konden doen. Dus maakten we een nieuwe physics engine om heel veel objecten op het scherm te krijgen en die heel snel door het scherm te laten vliegen, wat altijd moeilijk is.

"The Force Unleashed is zo snel en er beweegt zoveel dat het voor veel uitdaging zorgt. De game draait op een resolutie van 640×480 op de Wii, wat iets beter is dan de resolutie van andere games, die 640 x 400 zijn. Het oogt heel scherp, de beelverhoudingen zijn goed, de textures komen goed naar voren, het licht en de schaduwen worden in real time berekent.

"Dit is onze eerste game op de Wii met dit team dus ik denk dat er nog heel wat gaat komen."

                                                                                                      .