Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

N++ is een snelle platformer van Metanet. Wij hebben het spel voor je uitgetest. Benieuw naar onze mening? Lees hier de review!

N++ is een platformer gecreëerd door Metanet. In de game is het de bedoeling om setjes van vijf levels in 90 seconden uit te spelen. In deze levels moet je rennen, springen en vijanden ontwijken om zo tot het einde van het level te komen. Is N++ het waard om in huis te halen? Je leest het in deze review.

Als kind was ik al bekend met de Ninja N. Metanet bracht in 2004 het flashspelletje N uit, die je kon spelen op verschillende flashgames sites. De levels in deze game waren al leuk en erg uitdagend. In 2008 kwam het vervolg, N+, uit op onder andere de Nintendo DS. Dit vervolg bleek ook veel plezier op te wekken. Nu, na vijf jaar in ontwikkeling, brengt Metanet nog een vervolg uit: N++. Ik kan alvast verklappen dat de funfactor nog steeds erg hoog is!

Zoveel originaliteit

In N++ moet je, zoals ik al zei, setjes van vijf levels uitspelen. N++ bevat verschrikkelijk veel content: er zijn meer dan 100 van zulke setjes. Nu leent Metanet hier en daar wat ideeën van de voorgaande delen, maar de game blijft toch origineel. N++ bevat meer dan 500 levels en deze bieden genoeg variatie. Tel daarbij op dat er veel verschillende vijanden zijn die het nog moeilijker maken en je hebt een grote collectie unieke levels.

Perfect voor verzamelaars

In N++ is het de bedoeling om binnen 90 seconden vijf levels uit te spelen. Je kunt tijdens je snelle ninjamoves extra tijd verdienen. Dit kan door middel van goudkleurige vierkante blokjes; deze geven je twee seconden extra tijd per verzameld blokje. Natuurlijk hoef je niet elk blokje te pakken, maar wil je het spel helemaal uitspelen, dan is dit een van de vereisten. Als je in alle vijf de levels al het goud pakt, verschijnt er zo’n goudkleurig blokje bovenaan het setje. Voor verzamelaars is dit echt de hemel: je moet goede vaardigheden hebben om alles te pakken. Hierdoor is de game nog uitdagender en kun je tientallen uren in het spel stoppen.

Geen verhaallijn

In N++ is er geen verhaallijn aanwezig. Het enige dat je moet weten is dat je een ninja bent, je de snelheid hebt van een god en dat je net als alle ninja’s een enorme goudlust hebt. In de game draait het allemaal om snelheid en de sprongen die onze ninja maakt. Door deze snelheid heb je maar 90 seconden om te overleven.

De snelheid van N en de hardheid van het indrukken van je springknop bepalen hoe ver en hoog je springt. Je kan hiermee allerlei verschillende technieken bedenken om levels te behalen. De besturing is hierdoor erg prettig: je bepaalt zelf hoe ver je wilt springen. In het begin zal je vaak dood gaan, omdat je de vaardigheid van het springen nog niet goed onder de knie hebt. Dit leer je echter snel en dan is het een groot plezier om door alle levels heen te springen. Je merkt hierdoor wel dat N++ draait om precisie.

Geschikt voor twee spelers

In N++ zitten voornamelijk levels die je in je eentje kan spelen. Eerst heb je de normale levels, daarna de hardcore levels en dan komen we uit bij de co-op levels. Deze co-op levels kan je dus met z’n tweeën spelen.

Heb je de Solo-, Hardcore-, Co-op- en race-levels allemaal gedaan en wil je nog meer levels, dan kan dat. In N++ kan je namelijk zelf levels ontwerpen! Het zoeken naar voorwerpen waar je uit kan kiezen is best lastig, maar met een beetje logica ze zijn wel te vinden. Het bewegen van je cursor gaat vaak echter te snel of te langzaam. Dit zorgt voor onnodige frustratie. Helaas werken de servers van de game ook nog niet goed. Nu bestaat de mogelijkheid nog niet om levels van andere spelers te downloaden. Dit is wel jammer, maar de makers zijn al wel bezig om dit op te lossen.

Audiovisueel

De game ziet er erg simpel uit en dat maakt niet veel uit. Daarentegen ben ik blij dat Metanet zich aan de oudere stijl heeft gehouden. Dit versterkt de nostalgiefactor voor dit spel. Om weer na jaren in deze stijl de klassieker N te spelen voelt daarom ook goed aan. De deuntjes in het spel zijn niet vrolijk, noch somber. De achtergrondmuziek voelt serieus aan en hierdoor raak je niet in de verleiding om op de maat van de muziek te springen. De achtergrondmuziek past dus goed bij de game.

Conclusie

N++ is een nostalgische parel die erg goed is uitpakt. De game kan er dan wel simpel uitzien, maar dit is geen enkele reden om dit spel niet te kopen. Zoals gezegd bevat de game ontzettend veel content waarmee je tientallen uren bezig kan. Helaas is de besturing van de levelmaker niet erg prettig. Het is ook nog jammer dat de servers nog niet werken om levels van anderen te downloaden. Tot die tijd heb je echter nog genoeg levels te verkennen met de snelle ninja N.

+ Veel content
+ Nog steeds origineel
+ Nostalgische gevoelens
+ Genoeg te verzamelen

– Levels maken werkt niet optimaal
– Servers om levels te downloaden werken nog niet

Cijfer: 8,5