Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Just Dance 2017 (Nintendo Switch)

Just Dance 2017 kwam afgelopen oktober al uit voor verschillende andere platforms, maar dat weerhoudt Ubisoft er niet van de bekende dancegame ook uit te brengen voor Nintendo’s nieuwste console. Voegt de nieuwste editie genoeg toe aan de serie, of heeft het zijn laatste dans gedanst?

Just Dance 2017 kwam afgelopen oktober al uit voor verschillende andere platforms, maar dat weerhoudt Ubisoft er niet van de bekende dancegame ook uit te brengen voor Nintendo’s nieuwste console. Voegt de nieuwste editie genoeg toe aan de serie, of heeft het zijn laatste dans gedanst?

De Just Dance-serie gaat inmiddels al een aantal jaar mee. Elk jaar verschijnt een nieuwe game in de reeks met rond de 50 nieuwe nummers om los op te gaan. Just Dance 2017 volgt deze trend met ongeveer 40 tracks van Ariana Grande tot Queen. Zowel klassieke rock-ballads als nieuwe popsongs zijn te vinden in de bibliotheek. De Switch-versie heeft “How Deep is Your Love” van Calvin Harris als exclusieve track, hoewel hij later via de Just Dance Unlimited-service beschikbaar zal worden op andere systemen.

Voor het eerst in de Just Dance-serie is het niet mogelijk om met de Wii-afstandsbedieningen te dansen. Deze worden vervangen door de nieuwe Joy-Cons van de Switch, of je mobiele telefoon. De nieuwe controllers van de Nintendo Switch liggen ontzettend fijn in de hand en zitten niet in de weg tijdens het dansen. Dit was wel vaak het geval met de Wii-afstandsbedieningen, maar dankzij de Joy-Cons hoef je elkaar en jezelf niet meer in de weg te zitten.

De liedjesselectie is wederom zeer divers en bevat voor elk wat wils. De choreografieën van de dansjes zijn erg leuk en niet overdreven moeilijk. Just Dance blijft een partygame die vooral geschikt is voor feestjes en daar ook het leukst zijn om te spelen. Enig minpuntje is dat de liedjesselectie minder uitgebreid is dan voorgaande jaren. Waar we vroeger rond de 50 nieuwe tracks kregen, bevat Just Dance 2017 ‘slechts’ iets meer dan 40 nieuwe nummers.

Naast het hoofdspel is er ook nog een Just Dance Machine-speelstand. Hier moet je door te dansen het ruimteschip van aliens voorzien van brandstof. In deze modus hoef je songs uit de catalogus te verwachten, maar is het de bedoeling dat je verschillende dansstijlen nadoet. Als je dat goed doet, ontgrendel je weer nieuwe stijlen. Hoewel nieuwe modi altijd welkom zijn in games die elk jaar opnieuw uitkomen, valt deze wel een beetje tegen. Na een paar keer gespeeld te hebben, ben ik niet meer teruggekomen.

Naast de nummers die in de game zitten, heb je ook de mogelijkheid een abonnement te nemen op Just Dance Unlimited. Met deze online dienst krijg je toegang tot meer dan 200 nummers uit eerdere delen van de Just Dance-serie. Ook worden hier exclusieve nieuwe nummers aan toegevoegd, zoals “The Greatest” van Sia of “Me Too” van Meghan Trainor. De selectie nummers is gigantisch, maar er zit helaas wel een prijskaartje aan. Gelukkig krijg je bij aankoop van Just Dance 2017 een gratis abonnement van 3 maanden.

Hoewel Just Dance 2017 een hilarische partygame blijft, voegt het wederom weinig toe aan de serie. Op feestjes of met een groepje vrienden is het ontzettend lachen om Just Dance weer eens op te starten – en met de handheld-modus van de Nintendo Switch is dat meer dan ooit mogelijk – maar dat neemt niet weg dat Just Dance hoognodig toe is aan grote vernieuwingen.

+ Just Dance blijft een leuke partygame
+ Joy-Cons zijn een enorme verbetering t.o.v. de Wii-afstandsbediening
+ 3 maanden gratis Just Dance Unlimited

– Weinig vernieuwingen ten opzichte van vorige deel
– Dance Machine-stand niet heel bijzondere toevoeging
– Nauwelijks exclusieve Switch-content

Cijfer: 6,8