Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Xbox wilt Call of Duty minimaal tien jaar naar Nintendo apparaten brengen

Mits de overname goed wordt gekeurd natuurlijk.

Microsoft liet eerder dit jaar weten van plan te zijn om Activision Blizzard op te kopen. Ergens in 2023 zou dit afgerond moeten zijn en dat zou betekenen dat Activision Blizzard net als Bethesda bij Microsoft zou gaan horen. Echter niet iedereen is het hiermee eens.

Verschillende waakhonden zijn bang voor minder concurrentie en Sony is bang dat Call of Duty gaat verdwijnen van de PlayStation. Xbox biedt echter al aan om de releases minimaal 10 jaar te garanderen. Nu onthuld Phil Spencer echter nog iets opvallends.

Xbox heeft namelijk afgesproken om na de overname (mits die doorgaat) Call of Duty in elk geval tien jaar uit te brengen op Nintendo platformen. Hoe dit zal gaan is nog niet bekend. Het is onwaarschijnlijk dat de hoofdtitels gaan verschijnen, maar de mobiele versies van de franchise en Warzone zouden zeker mogelijk moeten zijn.

Als dit inderdaad gebeurd zou het de eerste keer zijn sinds Call of Duty: Ghosts dat een Call of Duty op een Nintendo platform verschijnt. Deze verscheen iets meer dan negen jaar geleden voor de Wii U.