Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo stopt de eShop in Rusland

Welke game zou jij gauw nog kopen?

Het komt wellicht niet als een verrassing, maar in navolging van veel andere bedrijven limiteert Nintendo de mogelijkheden voor gebruikers uit Rusland.

Nintendo Switch eShop vrijwel onbruikbaar

Voor Russische gebruikers is het sinds vandaag niet meer mogelijk om digitale content aan te schaffen of download codes te gebruiken. Nintendo geeft als officiële reden dat het komt door de economische vooruitzichten. Uiteraard zal de huidige situatie tussen Rusland en Oekraïne hierin ook zeker een rol spelen, maar dit wordt door Nintendo zelf niet benoemd.

Daarnaast blijft het, uit respect voor de Russische samenwerking uit het verleden, wel mogelijk om de Nintendo eShop te gebruiken. Denk aan het downloaden van eerder aangeschafte games. Het wordt alleen wel een stuk lastiger om Nintendo-games te spelen in Rusland. Eerder beperkte Sony, Microsoft en Nintendo ook al de fysieke markt. Russische gamers zullen de allernieuwste games van Nintendo dus niet makkelijk kunnen spelen.

Als jij nog maar één game uit de Nintendo eShop mocht kopen. Welke zou dit dan zijn?