Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokemon ontwerper Ken Sugimori

tumblr_m69y20ZEVy1qzj5ggo1_1280

Het eerste artikel van ons nieuwe redactielid Nathalie is online! Lees binnenkort meer over haar op Daily Nintendo! Nathalie gaat onder andere schrijven over de artistieke kant van games.

Tijd om wat aandacht te schenken aan illustrator en game designer Ken Sugimori, die vooral bekend staat om zijn Pokemon ontwerpen.

Zijn carrière begint wanneer hij samen met goede vriend Satoshi Taijri in de jaren tachtig de Fanzine tijdschrift “Gamefreak “begint en waar hij de illustraties op zich neemt.

Wanneer Satoshi Taijri een idee heeft voor een videogame vraagt hij zijn goede vriend Ken Sugimori artwork te maken om zo deze te kunnen pitchen aan Nintendo. Het bedrijf geeft ze groen licht en zo krijgt Ken de opdracht 151 verschillende Zak monsters te ontwerpen.

Ken Sugimori 2

Uiteindelijk heeft Ken twee (en soms meer) versies van de Pokemon uit de eerste twee generaties spellen ontworpen. Zoals bij veel artiesten is zijn techniek verbeterd door de jaren heen. Zo zijn de schaduwen realistischer, gebruikt hij meer natuurlijke lijnen en ontwerpt hij alles digitaal.

tumblr_mj57k2d5FV1qf92hro1_500

Ken zorgt ook elke box-art van de Pokemon games, helpt mee aan de artwork voor de Pokemon anime /films en natuurlijk niet te vergeten is zijn werk ook te bewonderen op bekende ruilkaartspel van Pokemon.

Ken Sugimori 4

Leuk weetje is dat personage Tracy Sketchit (Japanse Kenji) uit de Pokemon anime serie vernoemt is naar hem uit eerbetoon.