Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Specificaties Switch gelekt door Chinese website

Baidu, een Chinese website, heeft mogelijk de specificaties van de Nintendo Switch gelekt.

Baidu, een Chinese website, heeft mogelijk de specificaties van de Nintendo Switch gelekt.

De Switch zal volgens deze informatie 4 gigabyte RAM (werkgeheugen) hebben te samen met een A73 ARM processor. Ook zal het een Pascal GPU hebben, dit is geen GPU gebaseerd op Maxwell zoals eerdere geruchten dit gemeld hebben. Met deze GPU zal de Switch 500 GFLOPS kunnen halen.

Voor de mensen die niet weten wat deze informatie betekent, wordt het nu uitgelegd.

De Switch zal 4 gigabyte aan werkgeheugen hebben, welke gebruikt wordt om bijvoorbeeld levels in te laden alvorens het spelen. Hoewel de PS4 en de Xbox One 8 gigabyte aan werkgeheugen hebben, zal dit naar verwachting niet zo’n groot probleem zijn voor de Switch omdat het hoogstwaarschijnlijk cartridges gaat gebruiken welke aanzienlijk sneller laden. Ook zal de Switch een Pascal GPU hebben in plaats van een Maxwell GPU. Pascal is een nieuwer soort GPU, wat betekent dat de Switch beter kan presteren en minder stroom verbruikt. De Switch kan tot 500 GFLOPS halen, wat minder is dan de PS4 en de Xbox One, maar meer dan de Wii U. Dit betekent dat de Switch in het algemeen krachtiger zal zijn dan de Wii U.

Niets is nog door Nintendo bevestigd en het is dan ook nog niet 100% zeker of dit daadwerkelijk de specificaties van de Switch worden. Om daar achter te komen zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot volgend jaar.