Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN Crew Talk: Moet er een opvolger van de 3DS komen?

Welkom in onze rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft ons team regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week is dat de vraag of er een opvolger van de 3DS moet komen of niet.

Welkom in onze rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft ons team regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week is dat de vraag of er een opvolger van de 3DS moet komen of niet.

Randy

Ik ben van mening dat Nintendo zich straks alleen nog moet gaan richten op de Nintendo Switch. Zodra het Nintendo 3DS-tijdperk definitief voorbij is moet Nintendo mijn inziens ook geen handheld meer op de markt brengen. Op de eerste plaats heeft Nintendo dan veel meer mankracht over om spellen voor de Nintendo Switch te ontwikkelen. Hiermee kan een continue stroom aan goede games makkelijker worden gewaarborgd. En dat is met name voor de Nintendo Switch erg belangrijk.

Daarnaast denk ik dat wanneer Nintendo opnieuw een handheld op de markt brengt, je ook gaat concurreren met de Switch zelf. Deze kun je ten slotte ook als handheld gebruiken, dus waarom nog een losse handheld op zich uitbrengen? Er zal daarnaast zeker nog een groep gamers zijn die de Switch later pas als vervanging voor de 3DS in huis gaan halen. Mobiele games op smartphones worden bovendien steeds groter, populairder en mooier. De markt voor een handheld op zich is dan ook kleiner geworden. Bovendien wordt écht innoveren met een nieuwe handheld ook bijzonder lastig. Ik denk dan ook dat Nintendo er goed aan doet zich straks alleen nog op de Nintendo Switch te richten en deze duidelijk te positioneren als console in handheld in een.

Jelle

De Nintendo Switch is zowel een console als handheld. Daarom zie ik geen reden voor een 3DS-opvolger.

Op dit moment is Nintendo met zichzelf aan het concurreren. Als ze een nieuwe handheld op de markt zouden brengen, zal dit alleen erger worden. De Switch heeft de belangrijkste functie van de 3DS, namelijk dat je deze overal mee kan nemen, overgenomen. Als Nintendo al haar kracht in het ontwikkelen van games voor de Switch steekt zal deze een constantere stroom aan spellen krijgen en zijn naast de handheld-gamers ook de console-gamers blij.

Nintendo kan beter focussen op het verbeteren van de Switch in plaats van een compleet nieuwe handheld op de markt te brengen. Consumenten hoeven geen twee apparaten meer te kopen om zowel thuis als onderweg games te spelen. First-, second- en third-partyontwikkelaars zullen het ook makkelijker hebben omdat ze geen twee verschillende platformen meer hoeven te onderhouden.

 

Jordy

Nee, Nintendo moet zich volledig gaan richten op de Nintendo Switch. Ik ben van mening dat de tijd van handheld-gaming wel ten einde is in de vorm zoals deze er nu nog is. De 3DS kwam net uit voor de grote opmars van de smartphone, dit heeft de 3DS denk ik nog gered.

Nintendo kan met de Switch perfect handheld- en console gaming combineren. Ze hoeven geen rekening te houden met of ze nou een handheld-game maken of een voor de console,  het kan nu beide.
Bij de Wii U waren er grote leegtes qua releases in verschillende periodes, voor de Nintendo 3DS kwamen deze periodes wel verschillende games uit. Nu kan Nintendo zich volop richten op de Switch en dus voldoende titels uitbrengen. Ik hoop dan ook dat Nintendo zich alleen op de Switch gaat richten en een eventuele opvolger van de 3DS laat zitten. Zo kunnen ze alle teams die games ontwikkelen op de Switch zetten.