Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SEGA koopt Angry Birds-maker Rovio

Voor een dikke €700 miljoen!

SEGA heeft aangekondigd dat zij Finse mobile game-ontwikkelaar Rovio willen kopen voor € 708 miljoen euro (dankjewel Nintendo Life). Dit komt neer op €9,25 per aandeel, terwijl de waarde aan het einde van de beursdag op €7,78 stond. Rovio is vooral bekend geworden door hun mega-populaire Angry Birds-franchise die sinds 2009 smartphones bestormt.

Mocht je interesse hebben in juridische teksten, dan heeft Rovio inmiddels een statement op hun site staan. Maar het belangrijkste om te weten is dat SEGA vooral interesse heeft in Rovio hun kennis met betrekking tot de mobiele markt. Daarbij wordt wel gezegd dat er ook interesse is om dat uit te breiden naar “markten daarbuiten”, en daar wordt het voor de Nintendo-gamer interessant.

Angry Birds was naast op de smartphone ook op Nintendo’s Wii heel populair, dus een uitbreiding naar de Switch is een logische stap. De populariteit van de franchise heeft Rovio dan ook geen windeieren gelegd. Vervolgen, samenwerkingen met Star Wars en zelfs een bioscoopfilm. We zijn dan ook heel benieuwd naar de plannen die SEGA heeft met de studio.

Heb jij Angry Birds ook kapot gespeeld? Of start je de vele games nog steeds regelmatig op? Laat het ons weten in de comments.