Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii Fit U Direct aankondigingen

wiifituNormaal kondigt Nintendo haar Nintendo Direct-uitzending ruimschoots van tevoren aan. Vandaag werden we echter verrast door een Wii Fit U Direct. Velen zullen de uitzending hebben gemist, vandaar dat wij alles even voor jullie samenvatten.

Nintendo had beloofd Wii Fit U deze zomer uit te brengen, maar zoals we weten is dat er niet meer van gekomen. Het werd een paar maanden uitgesteld om er nog wat aan te sleutelen. De release staat gepland voor de feestdagen, maar Nintendo had nog een paar andere verrassingen voor ons.

Met Wii Fit U brengt Nintendo een zogeheten Activity Meter uit. Het is een zeer uitgebreide stappenteller, die ook je verbrande calorieën aangeeft. Maar je kan ook instellen hoeveel calorieën je wilt verbranden, je looptijden, de temperatuur en nog veel meer. De Activity Meter kan je combineren met de Wii U GamePad voor nog meer details.

Nintendo of America maakte ook nog bekend dat alle Wii U bezitters de game helemaal gratis kunnen downloaden tussen 1 november 2013 en 31 januari 2014. Het enige wat je nodig hebt is een Wii Balance Board. Maar er zit natuurlijk een adertje onder het gras. Want je ‘gratis’ download is maar een maandje gratis. Daarna kan je de Activity Meter voor $20 kopen, en dus beschikken over de volledige versie.

Ook zal de titel als retail verkrijgbaar zijn, met de Activity Meter. Als je nog geen Balance Board hebt, moet je deze ook los kopen.

Een andere verrassing van Nintendo is het opnieuw uitbrengen van Wii Sports voor Wii U. Het wordt een eShop-only titel, genaamd Wii Sports Club. Het spel zelf is gratis, maar alle sporten moeten worden vrijgekocht. Dit kan door middel van twee passen: de Club Pass of de Day Pass. De Club Pass laat je één sport houden voor $10. Je betaalt dus $50 voor alle sporten samen. De Day Pass speelt alle sporten voor vierentwintig uur vrij, voor $2 per dag.

Wat vind jij van deze sportieve aankondigingen? Laat het weten in de comments!