Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sword & Sworcery komt naar de Switch

deze klassieker komt naar de Switch.

Zeven jaar geleden verscheen Superbrothers: Sword & Sworcery voor het eerst. Het kwam toen uit op de mobiele apparaten van Apple. Later volgde een MAC, PC & Android release en nu komt het spel ook naar de Switch.

Indies met een grafische stijl uit het 8bit tijdperk zijn tegenwoordig niks nieuws. Ten tijde dat dit spel voor het eerst verscheen was het minder gebruikelijk en daarmee onderscheidde dit spel zich dan ook direct. Daarnaast heeft ook het geluid altijd een erg belangrijke rol gespeeld in Sword & Sworcery. Zowel de grafische als de auditieve stijl zijn nu te ervaren op Nintendo’s hybride console.

Je speelt het spel als een eenzame soldaat. Door op het scherm te tikken kan je deze soldaat laten lopen. Wat je doel is, is niet direct duidelijk. Ook daaruit blijkt dat dit spel meer een ervaring is dan daadwerkelijk een videospel. De nadruk ligt veel meer op onderzoeken en ontdekken.

Dialogen zal je ook nauwelijks tegenkomen in het spel. Alle informatie wordt door het hoofdpersonage zelf gegeven doormiddel van een monoloog. Wel heb je een hond die je tijdens een deel van je reis zal vergezellen. Praten kan hij (uiteraard) niet maar je hebt daardoor minder het gevoel er helemaal alleen voor te staan.

Omdat dit spel, zoals eerder beschreven, meer een ervaring is dan een spel kan je het beste met je eigen ogen zien hoe het in elkaar zit. Bekijk daarom hieronder de trailer van de mobiele versie van het spel. Sword & Sworcery zal ergens in oktober uitkomen op de Nintendo Switch.