Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo onthult officieel Nintendo World Championships: NES Edition

Nintendo World Championships: NES Edition
De game verschijnt al erg snel!

Nintendo World Championships: NES Edition werd eerder al gelekt door Pyoro en bevestigd door een ESRB-classificatie. Nu heeft Nintendo dan officieel onthuld wat het precies inhoudt en vanaf wanneer die te krijgen is. De game verschijnt op 18 juli in de eShop, deze is nu al te pre-orderen. Er is wel een speciale fysieke versie die verschijnt. Deze komt alleen naar de My Nintendo Store. Deze bevat een gouden cartridge replica, een pin-set, een fysieke gamecard en 13 artcards. De prijs van de fysieke versie is nog niet beschikbaar (in Amerika gaat die $ 59,99 kosten), maar interesse kun je hier registeren. De digitale versie gaat € 29,99 kosten.

Bereid je voor om te strijden voor de beste scores in klassieke Nintendo-spellen. Want in Nintendo World Championships: NES Edition draait het allemaal om uitdagingen. In totaal zitten er meer dan 150 speedrun challenges in het spel verdeeld over 13 klassieke NES-games. Natuurlijk komen Mario, Zelda en Metroid voorbij, maar ook games als Excitebike, Donkey Kong, Kid Icarus en Kirby zijn van de partij.

Als speler zul je kleine uitdagingen krijgen die je zo snel mogelijk moet afronden zoals alle vijanden verslaan in een gebied, je zwaard ontvangen in Zelda, of de deur bereiken in Metroid. Dit alles kan alleen, lokaal met maximaal acht spelers of wanneer je Nintendo Switch Online hebt online. In de online modus kun je iedere week deelnemen aan vijf uitdagingen die steeds roteren voor een plekje op de wereldwijde ranklijsten.

Mocht je interesse hebben in de Deluxe Edition kun je met onderstaande trailer goed zien wat er in zit.